Et liv med angst og depresjoner

Angst

Vi mennesker liker utfordringer. Og vi beundrer dem som våger litt mer. Før gjaldt det bare menn. I dag liker alle å tøffe seg. Da er det ikke noe særlig kult å gå rundt å sippe over og klage over at man lider av angst. Jeg lider av angst. Det er en innrømmelse. Men den koster meg ingenting. Slik sett har jeg vært heldig. Jeg skjuler det ikke. Jeg snakker om det. Helst på en munter måte. Ja, for jeg er absolutt i stand til å se komikken i mitt irrasjonelle reaksjonsmønster når angsten erobrer fornuften. Å kunne le av sin egen tragedie er en gave. Men angst er ikke noe morsomt.

Voksne barn av ikke-fungerende familier

Begrepet "voksent barn" betyr ikke at denne voksne personen oppfører seg som et barn, men at det inne i denne personen er et INDRE BARN som har blitt krenket og såret og nå trenger å bli sett.

Det voksne barnet er på en måte fengslet av sin fortid slik at det ikke er fri til å delta for fullt i nåtiden. Det voksne barnet trenger å snakke sant om sin fortid slik at ressurser skal kunne frigjøres. Så lenge det lesses lokk over fortidens sår, forblir personen bundet av disse opplevelsene.

Mørket

Vi liker ikke mørket, Vi har aldri likt det. Samme hvor mye enkelte diktere og sangere har hyllet intimiteten i mørket , og fløyelsmørke netter kommer vi aldri til å skifte mening.

Der vannliljene bor

Angst kan komme brått eller den komme litt etter litt. Dette innlegget er sakset fra diskusjonsforumet. Noen som kjenner seg igjen?

Tingenes tyranni

I en kald verden er TING blitt kjærlighetens surrogat. Vi har kjøpt oss bort fra den, så å si. Velstanden har ødelagt oss. Vi lever i et samfunn basert på vekst og forbruk. Det siste for en stor del unødvendig.

Knock, knock, knocking on heavens door-

Siden hver femte nordmann i større eller mindre grad sliter med depresjon, og psykiske lidelser er så tabubelagt som det dessverre er, har vi intervjuet en kvinne i førtiårsalderen som vi kaller Lene for å belyse hvordan denne snikende sykdommen føles på kroppen.

Fra behandlerstatus til pasient

«Sofie« gikk veien fra å være behandler, psykolog, til å selv bli syk, manisk depressiv. Hun forteller her om hvordan hun opplever systemet hun tidligere hadde jobbet i fra pasientsiden.

Abonner på RSS - Et liv med angst og depresjoner