Filosofi og terapi i ny roman av Irvin D. Yalom

Pax Forlag gir i vår ut romanen Schopenhauerkuren av Irvin D. Yalom, professor emeritus i psykiatri ved Stanford University i California, og en av USAs mest anerkjente og innflytelsesrike psykiatere. Hans forfatterskap er både faglitterært og skjønnlitterært, og bøkene hans er oversatt til rundt 20 språk.
Etter å ha fått sjokkbudskapet om dødelig kreft etter en rutinesjekk, går den anerkjente psykiateren Julius Hertzfeld i seg selv.
Han blir opptatt av de mislykkede terapiene. Hva gjorde han feil?

Julius oppsøker Philip, pasienten han aldri klarte å hjelpe ut av et ulykkelig og tvangspreget sexliv. Til sin overraskelse hører han at Philip har kurert seg selv – ved hjelp av Arthur Schopenhauer og hans filosofi!
Nå er Philip selv klar til å bli terapeut, men trenger Julius’ hjelp for å få en endelig faglig godkjenning. De to mennene gjør en avtale: Julius går med på å være Philips veileder hvis Philip først deltar i gruppeterapien Julius leder. Men denne terapien viser seg å bli helt annerledes enn både Julius og Philip kunne ha forestilt seg.

Schopenhauerkuren
er verdens første roman om en gruppeterapi. I terapirommet utspilles dype konflikter, sterke konfrontasjoner, hemmeligheter og avdekking, humor og vidd, endring og forsoning. Irvin D. Yalom viser på nytt sin mesterklo i utforskingen av psykoterapiens fascinerende irrganger.

Pax Forlag
har tidligere utgitt romanene "Da Nietzsche gråt" og "Dobbeltspill i sjeledypet". Begge foreligger nå som billigbøker.
Pax har også utgitt bøkene "Kjærlighetens bøddel", "Mamma og meningen med livet", "Hver dag litt nærmere" og "Terapiens gave".

Irvin D. Yalom
SHOPENHAUERKUREN
Oversatt av Kjell Olaf Jensen
Innb. kr.338.-
Pax Forlag 2006

 

Artikkelategori: