GODT LESESTOFF !!!!!

Pax Forlag er kommet ut med to skikkelige godbiter i vår.
” Inn med idiotene” og ” Is og ild ”.
Vi presenterer forlagets omtaler av de nevnte bøker under

To nye bøker som er verdt å få med seg.
Det er snart sommer, svale kvelder på svabergene eller i hengekøyer rundt om i de tusen hager.
Hva er vel bedre og mer avslappende enn en skikkelig virkelighetsflukt gjennom en god historie mellom to permer.

Autisme, språk og følelser
Pax Forlag utgir i vår den oppsiktsvekkende boken Inn med idiotene av Kamran Nazeer, som gir et fascinerende bilde av autisters ulike livserfaringer og muligheter for et selvstendig liv.
I 1982, da Kamran Nazeer var fire år, begynte han på en spesialskole for autistiske barn i New York. Tjueto år senere dro han igjen til USA for å få kontakt med noen av sine klassekamerater fra den tiden. Selv var han nå i jobb som rådgiver for den britiske regjeringen etter universitetseksamener i jus og filosofi. Hva hadde skjedd med de andre?
Han møter tre av dem: André er dataforsker, men må bruke hånddukker når han skal kommunisere direkte med andre mennesker. Randall er sykkelbud, skriver dikt og lever i et forhold til en annen mann, men blir ofte utnyttet og nedvurdert. Craig er taleskriver for amerikanske senatorer, men kan ikke møte andres blikk. Elizabeths historie må fortelles av foreldrene hennes. Hennes problemer ble for store, og hun begikk selvmord to år tidligere.
Inn med idiotene er en velskrevet, bevegende og opplysende bok som viser hvor variert autistenes livserfaring er. De er verken idioter eller genier, men mennesker som må jobbe ekstra hardt for å klare å delta i verden.
Samtidig er dette en bok som kaster nytt lys over språk og kommunikasjon på en måte som gjelder oss alle. Kunnskapen fra autistenes verden blir til ny kunnskap om betydningen av empati, intuisjon og logisk argumentasjon i våre private liv, i sosial omgang og i politikken.

Kamran Nazeer er født i Glasgow i Skottland i 1977. Han har studert jus ved Universitetet i Glasgow og filosofi ved Corpus Christi College i Cambridge. I dag er han ansatt som politisk rådgiver for den britiske regjeringen i Whitehall.

Kamran Nazeer
INN MED IDIOTENE
Eller hvordan vi lærte å forstå verden
Oversatt av Knut Johansen
Innb. kr. 298.-
Pax Forlag 2007

Kilde : vaskeseddel fra Pax Forlag

Is og ild i Alice Hoffmans nye roman
Isdronningen er tittelen på Alice Hoffmans nye roman som kommer på Pax Forlag i vår. Den populære amerikanske forfatteren viser igjen sitt sterke fortellergrep om grunnleggende krefter i menneskesinnet.
Åtte år gammel roper fortelleren i Isdronningen i sinne til moren sin at hun bare skal forsvinne – og samme iskalde kveld dør moren i en bilulykke. Nå lever fortelleren et stille liv som bibliotekar i New Jersey, preget av barndommens traume. Hun tør ikke lenger ytre sine innerste ønsker. Broren Ned er meteorolog ved et college i Florida, der han forsker på mennesker som er blitt truffet av lynet. Når han inviterer søsteren til å flytte dit, blir hun fascinert av alle lynnedslagene i området. Og en dag blir hun selv truffet.
Hun får høre om den mystiske Lazarus Jones, som var død i førti minutter, men kom tilbake til livet. Mer og mer dras hun inn i mysteriene rundt lynnedslagene: om hvordan trærne og landskapet visner rundt treffstedene, om de medisinske konsekvensene, om de underlige nye evnene til ofrene, og om mytene om gjenoppstandelse.
I Isdronningen forener Hoffman på nye måter sin forståelse av magi og eventyr med kunnskap om naturen og følelsen for landskap og psykologi.

Alice Hoffman
ISDRONNINGEN
Oversatt av Kia Halling
Innb. kr. 298.-
Pax Forlag 2007

Kilde : Vaskeseddel, Pax Forlag

 

Artikkelategori: