Manipulerende mennesker, artikkelserie

Utdragene nedenfor er fra en artikkelserie om manipulerende mennesker, hentet fra nettstedet http://www.dinevibber.no/ (Klikk på de respektive linkene nedenfor for å lese artiklene i sin helhet.)

Første artikkel:

Manipulerende mennesker, del 1: Kjennetegn

http://www.dinevibber.no/2009/01/manipulerende-mennesker-del-1-kjennetegn/

Har du noen gang møtt en person som på en eller annen måte har fått deg til å tvile på deg selv uten at du kan forklare hvorfor? Kjenner du noen som på finurlig vis klarer å sette deg i en dårlig stemning, selv om vedkommende tilsynelatende er morsom og positiv? Har du av og til vært utsatt for en som har fått frem dårlige følelser i deg, og fått selvtilliten din til å synke? Da har du antakeligvis vært i kontakt med et manipulerende menneske

Andre artikkel:

Manipulerende mennesker, del 2: Taktikk og metode

http://www.dinevibber.no/2009/01/manipulerende-mennesker-del-2-taktikk-o...

Målet for manipulerende mennesker er å vinne. De har et grunnleggende behov for å føle seg over andre og fremstå som den beste. Taktikkene de bruker er mange, og det er lurt å bli bevisst på disse hvis du skal unngå å bli manipulert. Lær deg å gjenkjenne metodene og fremgangsmåten før det er for sent.

Tredje artikkel:

Manipulerende mennesker, del 3: Hvordan forsvare seg

http://www.dinevibber.no/2009/01/manipulerende-mennesker-del-3-hvordan-f...

Hver gang du er i kontakt med et manipulerende menneske, havner du ofte i en defensiv posisjon. Manipulerende mennesker finnes overalt. Vi møter de på bussen, på treningssenteret, i drosjekøen, i butikken og på byen. Derfor er det lurt å kunne litt psykologisk selvforsvar.

Fjerde artikkel:

Manipulerende mennesker, del 4: Når du selv er manipulerende

http://www.dinevibber.no/2009/01/manipulerende-mennesker-del-4-nar-du-se...

I forbindelse med artikkelserien om manipulerende mennesker, fikk jeg en oppfordring: Kunne jeg komme med en løsning hvis en kjenner igjen seg selv som en manipulerende person, og er motivert for å gjøre noe med det? Det er nemlig energikrevende å gå rundt og ha behov for å trykke ned andre for å føle seg bedre selv. Det er også trist, for det foregår mye manipulering i tette forhold som parforhold, venneforhold og familieforhold.

Utdragene ovenfor er fra en artikkelserie om manipulerende mennesker, hentet fra nettstedet http://www.dinevibber.no/

Artikkelategori: