Bokanmeldelse: Manipulasjon – Forståelse og håndtering

Bokanmeldelse: Manipulasjon – Forståelse og håndtering

Forfatter: Grethe Nordhelle, Gyldendal Akademisk

Utgitt: 1 utgave 2009; 3. utgave 2010.

Grethe Nordhelle er faglig den mest kompetente personen i Norge til å beskrive begrepet manipulasjon, som fenomen og hvordan den manifesterer seg i våre liv.

Til tross for Nordhelles profesjonelle bakgrunn skriver hun uten akademisk arroganse eller faglige normer. Dette er en bok som kan og bør leses av alle som har interesse for å forstå relasjoner og lære seg forsvarsmekanismer og gjenkjenning av fenomenet.

Hun forklarer at manipulasjon har en bedøvende effekt så offeret ikke evner å se strategiene bak den kalkulerte adferden. Derfor sammenlikner hun manipulasjon med effekten av et rusmiddel. Grethe Nordhelle beskriver hvordan man kan avsløre fenomenet, og hvilke mottiltak man kan sette inn.

Case-eksemplene er hentet fra hverdagslige relasjoner og behandlingssituasjoner. Alt fra den manipulerende moren som spiller på datterens samvittighet – til kollegaer og barnefordeling.

Jeg har lånt ut mitt eksemplar for lengst – og den går sin seiersgang i vennegjengen. Nå vil jeg bestille flere. Vi hadde gleden av å være på et foredrag med forfatteren.

Om du skal unne deg en bok som kan gjøre livet ditt bedre – løp og kjøp!

BlessedBenedicte

Bok om manipulasjon

Artikkelategori: