Han mente det jo ikke

Han mente det jo ikke – sa han :

-    Når han har slått deg gråter han – han sitter og ber deg om tilgivelse og hulker fordi ha har det så vondt siden han slo deg. Det er ikke uvanlig at du sitter og trøster ham og tørker tårene hans slik at han skal ha det bedre.

Måten du kler deg på, snakker på, spiser på er det noe galt med. Du kan ingenting. Han er oppgitt over deg. Sier du er heldig siden han vil være sammen med deg fordi det ikke er mange som hadde klart å være sammen med en person som er så dum, uintelligent, stygg, feit og talentløs som deg. Ikke bare er du dum, men familien din, vennene dine, ungene dine – ja alt som har noe med deg å gjøre er mislykket.

Han kan ikke si uforbeholdent at han er glad i deg eller elsker deg. For dette er noe du må gjøre deg fortjent til. Og du har ikke fortjent å bli elsket av ha, ennå. Da må du anstrenge deg mye mer og bli slik han vil ha deg - først da kan han kanskje få nok følelser for deg.

Han sjekker deg når du er ute, sender sms eller ringer flere ganger på noen timer. Helst ville han at du skulle vært hjemme med ham – at du ikke valgte venner fremfor han. Han har  koden til telefonen din – vil at dere skal dele epostkonto eller i hvert fall ha alle muligheter til å sjekke din.

Det er så uendelig mye mer han sier og gjør for å skade deg og for å opprettholde makten sin over deg. Det er ikke plass å skissere det her. Men at alt er din feil – at du ber om juling, provoserer ham og er generelt dum og ikke kan noenting er vanlig. Han lærer også ungene å ikke ha respekt for deg. Vitser om hvor elendig om dum du er. Du er sikkert glad i ham tross alt – venter på et mirakel – at han skal bli sånn som han var da dere møttes – i begynnelsen.

Det skjer dessverre ikke.

Uansett hvor mye han lover – hvor mye du prøver og hvor mye du ønsker og håper så er det toget gått. Det du må ta stilling til er om det er slik du har det nå du ønsker å ha det resten av livet ditt.

Er svaret nei – så be noen hjelpe deg.

Det går an å komme videre.
 

Artikkelategori: