Subjektive men dog sikre erfaringer jeg har hatt ved bruk av SSRI-preparatet ZOLOFT(Pfizer)

urolig søvnmønster
-manglende sexlyst
-får ikke orgasme
-unormal og ikke forbigående tretthet
-mangel på tiltakslyst
-føler at jeg ikke er like godt i kontakt med følelsene mine som før
-sløvhet
-likegyldighet
-utålmodighet og irritasjon forverret etter 1/2-3 mnds jevnlig bruk. Irritasjonen tror jeg kommer av at jeg ikke føler samme dybde i følelseslivet mitt nå , som før da jeg ikke brukte ZOLOFT.
-føler meg dopet og at livet har lite mening, adskillig værre enn ved før start.

KONKLUSJON:
best å klare seg uten mener jeg, (men andre kan muligens ha god hjelp av denne medisinen, men ikke jeg.)

Problemer ved seponering;(prøvd 2-3 ganger ) økt angst ved stopp. Har raskt gått tilbake fra 1/2 tabl.(dvs 25 mg) til normaldose -50 mg igjen. Dette blir en ond sirkel. Vil slutte, men frykter økt angst.

Min løsning nå; trappe ned gradvis.dvs Fra normaldose Sertralin(ZOLOFT)50 mg/pr. dag til 25 mg pr. dag -dette i en uke.
Så 25 mg annenhver dag i en uke. -Deretter stopp.

FONTEX 20 mg dgl. gjorde meg mer livsglad, selvsikker og handlekraftig. Grunnen til at jeg sluttet med dette var dårligere prestasjoner seksuellt og forsinket sæduttømming(dvs ingen). Dette problemet skal nok være vanlig for lykkepiller, men NEFADAR skal visstnok ha langt færre bivirkninger på dette området!
Dette preparatet har dessuten liten innvirkning på REM-søvnen-i motsetning til de fleste andre SSRI..

Pass dessuten på at legen som gir deg disse medisinene tar seg tid til å følge deg gjennom behandlingen, regelmessig. Jeg har blitt helt overlatt til meg selv. Ringer til legekontoret hvis jeg vil prøve noe nytt - greit å ha frihet i å velge selv - men helsevesenet må bli bedre på å følge opp oss som går på disse medisinene.

Håper flere vil dra nytte av mine erfaringer med disse preparatene, for jeg har lang erfaring med bruk av flere SSRI, dessuten med Tolvon. Føler du deg overlatt til deg selv sammen med en boks piller, så er du ikke alene. Det er nok den eneste trøst du også får.
 

Artikkelategori: