BLI SINT !

Beskrivelse: 

Forord av Bernt Hagtvet, Anders Heger og Vigdis Hjort Stopp likegyldigheten! Lukk opp øynene og engasjer dere! Vær indignerte!

 Forord av Bernt Hagtvet, Anders Heger og Vigdis Hjort.

Stopp likegyldigheten!
Lukk opp øynene og engasjer dere!
Vær indignerte!

Stopp likegyldigheten!
Lukk opp øynene og engasjer dere!
Vær indignerte!

Stephane Hessels Bli Sint ! er i løpet av kort tid blitt et fenomen som i disse dager tar Europa med storm. Denne lille pamfetten er lim til noen av samtidshistoriens mest avgjørende øyeblikk og dessuten en oppfordring til alle unge om å tørre å tro at verden kan forandres til det bedre – og at vi må stå opp for det vi tror på.

Når vi ser urettferdighet og undertrykkelse i samfunnet er det tid for å si fra eller bli sint!
Pamfetten har ført til en folkebevegelse i hele Europa og store deler av Nord Afrika.

Med over 2 millioner solgte eksemplarer i Frankrike, 500 000 i Tyskland og Spania og 300 000 i Italia er Bli Sint ! allerede blitt et fenomen. allerede blitt et fenomen.
Boken kommer til å bli oversatt til tretti ulike språk.
Hessel var aktiv i motstandsbevegelsen under den andre verdenskrig, og risikerte sitt liv i kampen mot nazismen. Han utviste stort mot og list, og overlevde både farlige oppdrag som spion og i konsentrasjonsleire. Da krigen sluttet ville han arbeide for fred, og som nyutdannet diplomat ble han tatt med i den gruppen på tolv personer som på FNs hovedkontor i New York i løpet av tre år arbeidet med å skrive Menneskerettighetserklæringen, som ble vedtatt 1948. Da var han den yngste i gruppen.

” Helten som skrev en bestselger….Man blir minnet på at den verste holdningen er likegyldigheten. Behover for fremtidstro i dag bereder veien for det fredelige oppgjøret.”
El Pais

 Stèphane Hessel
Bli sint!!!

ISBN: 

978-82-822

Forfatter: 

Stèphane Hessel

Originaltittel: 

Indignez-vous!