Hva har du med Hitler å gjøre, pappa ?

Beskrivelse: 

- Pappa, det står om deg i Dagsavisen, kjempestort oppslag, sa hun. - Det står at du vil stoppe " Hitler`s bibel " ! -Hva sa du ? - Det står at du vil stoppe " Mein Kampf " ! Hun var andpusten, gispet etter luft. - Er det sant, pappa ? Hvordan skal du få til det ? Hva skjer ? tenkte jeg, og så meg rundt, hun snakket så høyt at hele gården kunne høre, jeg tok en kjapp sveip over vinduene, alle var lukket, hun ga meg avisen. - Men det er ikke noe bilde av deg pappa, bare av Hitler, sa hun. - Hva har du med Hitler å gjøre, pappa ?

I 2002 ble Ketil Kern kontaktet av en avis som fortalte at et forlag ville gi ut han bestefars norske oversettelse av " Mein Kampf ".

Dette ble opptakten til en vond, men viktig jakt på bestefarens historie og sannheten om Ketils familie.

En fortelling om hvordan krigen har preget generasjoner og fortsatt kaster lange skygger i dag, 70 år senere.

 

Ketil Kern ( f. 1954 ) har produsert, skrevet og regissert film siden 1982. Han har produsert for Fakta på Lørdag, Puck, Safari og Agenda i NRK og for Dokument 2 i TV2. Han har mottatt statens rekrutteringsstipend og et 3 - årig arbeidsstipend fra staten. Han har også mottatt filmpriser i inn - og utland. Han har en cand. mag. fra medialinjen ved Høgskolen i Volda og mellomfag i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen.

Før han begynte med film var han trommeslager i det legendariske rockebandet The Aller Værste.

Ketil Kern er i dag ansatt som fotograf i NRK Dagsrevyen.

 

 

Forfatter: 

Ketil Kern